23 Απριλίου 2013

ΟΙ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΕΠΙΟΥ!...


Μεγάλη κινητοποίηση στις ελληνικές αρχές έχει προκαλέσει η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου ενώ ταξίδευε από την Αντιόχεια στη Συρία.
Έχουν περάσει τουλάχιστον 12 ώρες από τη στιγμή που Σύροι αντάρτες απήγαγαν τον ιεράρχη καθώς και τον Συρορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριο Yohanna Ibrahim. Όπως μεταδίδει το agioritikovima.gr τον Μητροπολίτη Χαλεπίου – ο οποίος είναι αδελφός του Πατριάρχη Αντιοχείας- είχε παραλάβει ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ, ο οποίος είναι γνωστός για την δράση του κατά του καθεστώτος στην Συρία.
Το Reuters μετέδωσε ότι οι δύο ιεράρχες απήχθησαν από ένοπλους αντάρτες στη διαδρομή προς το Χαλέπι, όπου κατευθύνονταν στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός και ο διάκονος του μητροπολίτη είναι νεκροί ενώ μέχρι αυτή την ώρα οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με το Πατριαρχείο.
Κύκλοι του Πατριαρχείου Αντιοχείας εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία ενώ αναφέρεται πως υπάρχει πιθανότητα οι δύο Επίσκοποι να κρατούνται σε χωριό της επαρχίας Ιντεπ στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Μάλιστα πιθανολογούν ότι πρόκειται για Τσετσένους ακραίους Μουσουλμάνους.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό portal yalibnan.com, η ομάδα που απήγαγε τους δύο επισκόπους αυτοαποκαλείται «Τσετσένικη Ομάδα» και συνδέεται με τους δυο υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.
Συναγερμός στην Αθήνα
Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου δήλωσε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει πλήρη ενημέρωση για το συμβάν ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών και ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, καθώς και ομολόγους χωρών που μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση των απαχθέντων. Ο υπουργός Εξωτερικών είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο επικεφαλής της Συριακής Αντιπολίτευσης George Sabra, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων.
Επιπλέον κατά τη σημερινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει του ομολόγους του για τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης”, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.




koolnews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου